Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Школа лідерів

17 грудня 2015 року у Чернятинській ЗОШ І-ІІ-ІІІ ст. відбувся підсумковий збір районної школи лідерів учнівського самоврядування.  « Структура та організація роботи органів місцевого самоуправління ( сільської, селищної, районної рад)» - основна тема учнівського форуму,  до участі в якому були запрошені голова Жмеринської районної ради Малярчук В.Г., голова Чернятинської сільської ради Баніт О.Г., голова районної об’єднаної профспілки працівників освіти Бойчук С.А.школа лідерів

В ході живого, відкритого діалогу школярі дізнались про те, які суспільні функції виконують сільські та районні ради, які життєво важливі питання розглядаються і вирішуються  на даний час. Пріоритетною стала тема співпраці органів місцевого самоврядування  з навчально-виховними закладами.  На актуальні, часом гострі питання юних громадян Василь Григорович відповідав відверто і компетентно.

школа лідерів

Також  Малярчук В.Г. запросив  слухачів школи на початку наступного року  на чергове засідання Жмеринської районної ради, а в перспективі, з метою поліпшення громадянської освіти школярів та формування у них навичок суспільної самореалізації, підтримав пропозицію учнівських лідерів  організувати  діяльність дитячої районної ради.

школа лідерів

Особливо зворушливою видалась презентація членами краєзнавчого гуртка Чернятинської школи  книги «Він гідний пам’яті народу», присвяченої герою АТО, колишньому учневі Чернятинської школи Тарасу Шпіганевичу. Історію короткого яскравого життя молодої людини, свого односельчанина, майже ровесника, факти  про його героїчний бій і трагічну загибель дослідили, записали і розповіли  учні 8-го класу Матеуш Юлія, Бедрак Назар, одинадцятикласники  Калачова Марина та Кострич Артем,  підготувала комп’ютерний набір тексту  книги  учитель інформатики Адамчук А.М. , редагував проект керівник гуртка, директор школи Кучинський А.Б.

школа лідерів

школа лідерів

Учасники зібрання в знак пам’яті і пошани  до свого земляка поклали квіти до меморіальної дошки на честь героя.  Далі учні-лідери долучились до волонтерської акції з виготовлення маскувальної сітки для наших воїнів-захисників.

школа лідерів

школа лідерів

Підвів підсумки діяльності школи лідерів голова районної ради лідерів, учень 11-го класу Олександрівської школи Борисенко Ілля. Зокрема прокоментував звіти-презентації кращих шкільних учнівських рад про роботу з національно-патріотичного виховання, волонтерські акції та діяльність  учнівського врядування у школах району.

школа лідерів

На кінець зустрічі  директор Районного будинку творчості школярів та юнацтва  Ланова А.Д. подарувала учасникам форуму книгу В.Горлея « Браїлівська осінь Володимира  Забаштанського», глибоке літературознавче дослідження життя і творчості видатного поета-земляка . Також Алла Дмитрівна зазначила, що час вимагає активно, творчо, змістовно учити нашу шкільну молодь основам громадянської діяльності, формувати у них навички організаційної роботи з людьми, виховувати у них  почуття особистої відповідальності і честі  та національної гідності.