Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВИРОБНИЧИХ ТРАВМ – ОДНЕ ІЗ ПРІОРИТЕТНИХ ЗАВДАНЬ ФОНДУ

             Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

            Завдання Всесвітньої програми дій, до якої долучилася й Україна, полягає у проведенні ефективних заходів для запобігання інвалідності та відновлення працездатності постраждалих.

            Вирішення   соціальних   завдань   державної   політики   України,  особливо  в  період випадків,      зумовлених       пандемією.      Фонд соціального   страхування   здійснює  соціальний захист    та    гарантує    фінансові     допомоги   і компенсації   усім  потерпілим,  які  в  результаті професійних      захворювань     чи      травм     на виробництві  отримали   інвалідність  або  стійку втрату працездатності.

            Жмеринським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області здійснюються щомісячні страхові виплати 216 потерпілим на виробництві, у тому числі 13 особам, які мають право на виплати в разі втрати годувальника. Із загальної чисельності потерпілих, які отримують страхові виплати, 150 потерпілих, або 74% - це особи з інвалідністю. При цьому, 4 особи мають інвалідність І групи, 37 осіб – інвалідність ІІ групи, 109 осіб – інвалідність ІІІ групи.

            Також значну увагу Фонд приділяє створенню належних умов для забезпечення медичної та соціальної реабілітації відновлення здоров’я та працездатності потерпілих на виробництві. Наразі діє цілий комплекс з їх медичної та соціальної реабілітації. Сюди входить лікування потерпілих в стаціонарних медичних закладах та санаторно-курортне лікування, медична реабілітація і фінансування спеціального медичного догляду за потерпілим, а також забезпечення осіб з інвалідністю необхідними медикаментозними препаратами, додатковим харчуванням, інвалідними колясками, протезно-ортопедичними виробами тощо.

             За 9 місяців 2020 року відділенням проведено страхових виплат потерпілим на виробництві на загальну суму понад 7187,56 тис.грн.. Профінансовано витрат на медико-соціальну допомогу потерпілим на виробництві 473,78 тис.грн.

            Діяльність Фонду щодо забезпечення потерпілих медико-соціальними послугами спрямована на відновлення здоров’я потерпілого, повернення його до праці й у суспільство, усунення наслідків захворювання або травми, максимального зменшення наявних обмежень пересування, орієнтації, самообслуговування, навчання, спілкування, поводження тощо.

             Жмеринське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області робить усе можливе, аби люди, які втратили здоров’я , виконуючи свій професійний обов’язок, якомога повніше відчували державну турботу й поліпшення свого добробуту. І наш обов’язок допомагати не лише матеріально, а насамперед своєю увагою і чуйністю, добрим словом і конкретною справою.

 

 

                                                                                     Начальник Жмеринського відділення управління ВД ФССУ

у Вінницькій області Гуменна В.В.