Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Стартував проект «U-LEAD з Європою»

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і комісар Європейського Союзу з питань розширення та політики добросусідства Йоханнес Ган 15 вересня 2016 р. у Вінниці дали офіційний старт проекту з підтримки децентралізації «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» .

15/09/2016

Презентація основних положень проекту  відбулася за участі представників української влади місцевого, регіонального та національного рівнів, а також міжнародних донорів та агенцій, які реалізовуватимуть програму, представників ЄК, Данії, Німеччини, Польщі та Швеції. Приймали участь у цьому заході від Жмеринського району  голова районної ради Василь Малярчук, заступник голови районної ради Володимир Бігас, Браїлівський селищний голова Валерій Резедент, сільські голови: Северинівський – Олександр Христюк, Чернятинський Олександр Баніт, Станіславчицький – Володимир Перепечай, Олександрівський – Віталій Смачний.

15/09/2016

За підтримки програми «U-LEAD з Європою» в Україні буде створено прозору і підзвітну багаторівневу систему управління, яка  реагуватиме на потреби громадян. Кошти на реалізацію програми, а це  більше 100 мільйонів євро, підуть на реформу децентралізації в Україні на період до 2020 року. На думку її ініціаторів, ефективність реформи залежить від спроможності об'єднаних територіальних громад в Україні за підтримки офісів реформ та агенцій регіонального розвитку адаптуватися до нових форм управління міським та регіональним розвитком. Програма ЄС готова реалізувати закладений в основу реформи потенціал із залученням міжнародних експертів для зміцнення нових засад та форм управління в умовах конституційної реформи.

 «Цей проект, який сьогодні розпочинається, дорівнює більше 3 млрд грн. І буде спрямований на те, щоб підтримати місцеве самоврядування, надати нові знання, реалізувати нові інфраструктурні проекти, підвищити спроможність громад. Цей процес пішов, і ніхто його не зможе зупинити. Сьогодні центральна влада має абсолютну політичну волю передачі і повноважень, і ресурсів, і, беззаперечно, відповідальності. Я наголошую – я вірю в те, що ця реформа змінить нашу країну! І хочу побажати усім, щоб ми на цьому шляху були успішними. Я хочу сказати вам, як людина, яка ініціювала цю реформу: я буду кожного дня боротись за успіх цієї реформи, боротись за те, щоб захищати децентралізацію. З вашою підтримкою ми отримаємо спільний успіх», - сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

15/09/2016

Йоганнес Ган зазначив, що реалізація програми «U-LEAD з Європою» буде здійснюватися спільними зусиллями, а також додав: «До нашого проекту підключились Німеччина, Данія, Польща і Швеція, ми координуємо свої зусилля зі Сполученими Шатами, Канадою І Швейцарією. Загалом ідеться про допомогу в розмірі більше 100 мільйонів євро. Наші партнери будуть працювати з українською владою для того, щоб підвищити навички і знання виборних представників, адміністративних працівників, ідеться про фінансовий менеджмент, прозорість, систему залучення громадськості, підвищення можливостей міністерств у співпраці з місцевою владою. І, зрештою, ми на місцевому рівні будемо створювати нові можливості, аби вони могли користуватися міжнародними ресурсами».