Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Стартує проект "Чарівний Краків"

До уваги селищного, сільських голів, директорів шкіл, керівників громадських організацій, активної молоді.

Пропонуємо для ознайомлення витяг з листа Президента Асоціації сприяння міжнародному бізнесу та розвитку.

“Одним із головних напрямків діяльності нашої громадської організації є розвиток народної та молодіжної (дитячої) дипломатії, сприяння розвитку та діяльності Центрів дитячої дипломатії та європейських клубів, що діють при навчальних закладах. В рамках цього нами створено та координується робота більше 100 центрів дитячої дипломатії в різних містах України.

Ці центри вивчають та пропагують ідеї європейської інтеграції, європейські цінності, виховують у студентської та учнівської молоді повагу до верховенства права, толерантність, прагнення до ознайомлення з культурними надбаннями, історією та традиціями різних народів світу.

Як показує досвід, одним із вдалих шляхів виховання національної еліти є сприяння ознайомленню молоді з іноземними країнами, їх культурною спадщиною, європейськими цінностями, передовим досвідом тощо. Саме тому наша Асоціація періодично організовує ознайомчі поїздки до столиць та відомих міст європейських держав для учнів та вчителів, молодих науковців, митців.

Наші активісти вже побували в Празі, Братиславі, Відні, Ризі, Будапешті, Кракові та інших містах. Члени делегацій народної (публічної) дипломатії мали змогу зустрітись з мерами або віце - мерами ряду європейських столиць, лідерами парламентів, губернаторами, депутатами різних рівнів, активістами молодіжного руху та іншими поважними особами. Наш досвід свідчить про важливість таких поїздок для пізнання Європи, виховання молоді в дусі європейських цінностей.

Сьогодні нашою громадською організацією розпочато підготовку чергового Проекту «Чарівний Краків: сторінки історії та сучасність».

В рамках зазначеного проекту, з 13 по 17 листопада 2013 року, група народної, молодіжної дипломатії відвідає історичне серце Польщі - місто Краків.

Традиційно члени делегації ознайомляться з історичною та культурною спадщиною міста, проведуть зустрічі у державних інституціях польського міста, поспілкуються з молоддю, тощо.

Така поїздка не відноситься до розряду комерційних, тому її вартість є досить помірною - 280 євро - і включає: оплату дороги комфортабельним автобусом, медичне страхування, проживання в готелі із триразовим харчування, екскурсійну програму. Візовий збір для дорослих додатково складає 35 євро.

До участі в Проекті запрошуються представники української молоді, громадські діячі, журналісти, вчителі, представники органів місцевого самоврядування - всі зацікавлені особи які цікавляться європейськими традиціями, історією та культурою, досвідом реформ та мають чинний закордонний паспорт або проїзний документ дитини (закордонний паспорт для неповнолітнього).

Про свою зацікавленість та бажання взяти участь у Проекті необхідно повідомити працівників АСМБР електронною поштою (info@apibd.com, apibd@inbox.ru) або за телефонами (0536)791603, (05366)33013, (098)4657641, (095)1056766 або 0672471127 та заповнивши анкету учасника до 10 жовтня 2013.

Для організаторів групи від 14 чоловік і більше надається право безкоштовної поїздки. Виїзд здійснюється з міста Кременчука та м. Київ. З більш детальною інформацією можна ознайомитись на сайті АСМБР: www.apibd.com”.