Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Святкування Дня медичного працівника

Із року в рік в третю неділю червня в Україні відмічається День медичного працівника. Цей день святкується як свято людей, що присвятили себе благородній справі збереження життя та здоров’я співгромадян. Будь-яка людина незалежно від полу і віку прагне бути здоровою, прожити активне життя.

15 червня в районному Будинку культури пройшли урочисті заходи з цієї нагоди. Останній рік галузь медицини Жмеринського району зазнала кардинальних змін. Завершено І етап реформування галузі медицини. Сьогодні можемо із гордістю відмітити значне покращення матеріально – технічної бази лікувальних закладів району:

– у минулому році здано в експлуатацію Северинівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, обладнану за останнім словом часу;

–        завершено реконструкцію пологового відділення ЦРЛ:

–        облаштоване внутрішніми вбиральнями 4 ФАПи та 1 амбулаторію;

–        придбано санітарний транспорт для Могилівської, Северинівської, Кацмазівської амбулаторій;

–        відновлено роботу аптечних пунктів в усіх амбулаторіях;

–        на даний час ведуться роботи з реконструкції Чернятинської амбулаторії.

   Своїх колег зі святом вітав начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації О.Ярмоленко, передав вітання від начальника управління охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації Л.Діденко, подякував за всебічну допомогу та увагу з боку керівництва, завдяки сприянню якого наш район досяг таких результатів у реформуванні галузі та її розвитку, висловивши сподівання на подальшу плідну співпрацю.

   На землі немає більш почесної місії, ніж спасати людські життя, приймати на світ новонароджених, зцілювати тіло й душу. Такі слова були сказані головою районної державної адміністрації Ю.Твердохлібом в адресу медичних працівників. Адже професія лікаря сповнена благородної місії, служіння в ім’я інших та відданості своїй справі. На них лежить велика відповідальність за здоров’я людей. Щирі слова подяки за нелегку працю, найкращі побажання від імені голови Вінницької облдержадміністрації М.Джиги, від себе особисто та від райдержадміністрації висловив Юрій Михайлович.

У вітальній промові голова Жмеринської районної ради В.Малярчук відзначив:

«Здоров'я - це не лише благо та щастя кожної людини, але і безцінне суспільне надбання. Величезне спасибі вам за ваш досвід, знання, ваші добрі умілі руки, за чуйність і здатність до співчуття, за врятовані життя та здоров'я тисяч пацієнтів, за віру і надію, яку Ви даруєте людям.

Своєю невтомною працею Ви повсякчас демонструєте нам приклади професіоналізму, витримки, самовідданості.

Колишні  пацієнти з глибокою вдячністю згадують ваші корисні поради та лагідні слова, які здатні воскресити віру і надію в людських душах.

Нехай Бог благословить Вашу жертовну працю!»  

До поздоровлень приєднався в.о. Жмеринського міського голови, секретар міської ради Е.Крайнік. Від молодого покоління лікарів колег вітала лікар-гінеколог І.Султанова.

  

Далі відбулось відзначення кращих працівників галузі . Заслужено отримали нагороди за належне проведення І етапу реформування та значні показники у роботі очільник медичної галузі О.Ярмоленко, головний лікар центральної районної лікарні Р.Боровський та головний лікар новоствореного Центру первинної медико-санітарної допомоги О.Калінський. Вони ж у свою чергу відзначили працівників своїх підрозділів, з їх уст звучали вітальні слова.

   Не обійшлося в цей день і без сюрпризів – директор ТОВ «Хліб Жмеринщина» В.Міхальчишен вручив Р.Боровському сертифікат відповідності на придбання 10 сучасних дитячих ліжок з підігрівом для пологового відділення центральної районної лікарні.  Ю.Твердохліб як голова Жмеринської міської Партії регіонів, виконуючи свою обіцянку відзначити першу породіллю – працівницю пологового відділення, подарував подарунок родині Дем’янюк.

     

 Святковий настрій медикам  підтримували працівники районного Будинку культури, творчі колективи району, працівники медичної галузі та їх діти. В цей день працівники сфери охорони здоров’я району особливо відчули свою необхідність та значущість, пишалися своєю професією, своїми успіхами та досягненнями.