Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


У селах Жуковецької сільської ради пройшли збори – сходи

НЕМАЛО ЗРОБЛЕНО, ЩЕ БІЛЬШЕ ПЛАНУЄТЬСЯ ЗРОБИТИ

Жуковецька сільська рада – найбільша на теренах району, її села розкидані відносно далеко одне від одного. Ясна річ, що тримати чотири населених пункти в одній «сім’ї» непросто, але можливо, що вже не один рік доказує тутешній сільський голова Н.С.Тріскун.

Цьогоріч Надія Степанівна відвідала всі «свої» села з докладним звітом про зроблене. Звітувати було про що. Так, при плані власних надходжень 368,400 грн. фактично надійшло 925 тис. грн., завдяки забезпеченню дохідної частини бюджету, раціонального використання бюджетних коштів, була  змога утримати водогони, відремонтувати дороги в Щучинцях, Жуківцях і Сідаві, почистити 10 криниць на загальну суму 6944 грн, виготовити проектно – кошторисну документацію на освітлення в Сідаві та Жуківцях на суму 9100 грн. На суму в 12 тис. грн. придбати насос,  більш, ніж на 25 тис. грн завезено щебінь. Вуличне освітлення обійшлося в 243 тис. грн., ремонт насосної станції – в 14 тис. грн…

Немало що з переліченого вдалося зробити завдяки допомозі орендарів.Лише ТОВ «Курланд» допомогло на суму 78 тис. грн. І цього року допомагатиме, платячи при цьому 50 грн за один гектар орендованої землі.

Загалом «планка» на рік нинішній у сільради висока. Треба завершити зовнішнє освітлення у Жуківцях, підключити всі населені пункти сільради до мережі Інтернет, збудувати стадіон у Щучинцях, відремонтувати дах у Жуковецькому БК, замінити вікна на енергозберігаючі в школах, ФАПах і клубах, створити дитячі майданчики в Сідаві і Щучинцях, чистити 24 колодязі, у Жуківцях відкрити медамбулаторію…

02.03.2016збОкрема тема – дороги. Загальний їх кілометраж, зважаючи на віддаленість населених пунктів один від одного, великий, а дороги у вкрай занедбаному стані. Тому потрібна допомога від району: на цьому наголошували люди в усіх селах сільради.

Але й місцеві орендарі від цієї проблеми не «відхрещуються». Наприклад, на зборах- сходах у Сідаві депутат районної ради, орендар тутешніх земель  В.С.Кравчук при вселюдно сказав:

— Дорогу до села зроблю, як і обіцяв. Роботи почнуться, коли земля підсохне. Тільки щебінь знайдіть.

Також у кожному селі на зборах – сходах говорилося про благоустрій, про необхідність тримати двори в належному стані. За  проведену в цьому плані роботу Н.С.Тріскун дякувала депутатам сільської ради і нагадала, що тих хазяїв,чиїх обійстя виглядатимуть не належним чином, штрафуватимуть.

На всіх велелюдних зібраннях цифр і фактів прозвучало немало, та все ж найбільша увага приділялася людині. Звичайно, в Жуковецькій сільській раді смертність перевищує народжуваність, як це спостерігається скрізь по Вінниччині. Найбільший відсоток тутешнього  населення – люди, яким за 60.   Проте не без гордості Надія Степанівна відзначала, що торік на території сільської ради народилося 22 діток – лише на 3 менше, аніж покинуло цю землю. Це означає, що демографічна ситуація тут не така загрозлива, як у інших громадах. Загалом же тут проживає 183 сім’ї, у яких виховується 327 дітей.  Багато сімей багатодітних – аж 31. У них сумарно 101 дитина. Окремо в звіті проходили діти, що виховуються в неповних сім’ях, у неблагополучних, діти – інваліди і діти обдаровані. Останніх – 15. Щодо всіх стояв пункт, «що зроблено» і «що треба зробити». Аналогічно, як і щодо учасників АТО, яких у сільській раді 28. Такої уваги малим і  старим – а про останніх також не забули, - не було вділено поки що в жодній із територіальних громад, які вже провели збори – сходи…

02.03.2016зб

На кожному зібранні були гості з району. Заступник військового комісара міського об’єднаного комісаріату Р.М.Фальфушинський агітував фізично здорових чоловіків відповідного віку йти служити державі за контрактом, орендарі обіцяли допомогти в усяких добрих починаннях сільради, інспектор відділу поліції – не бути зайве довірливими йбезпечнимиу цей непростий час,  а  заступник голови районної ради В.П.Бігас, який відвідав кожне село сільради, ознайомлював присутніх із станом справ на Жмеринщині, відповідав на запитання присутніх, що виходили за рамки компетентності  керівництва сільської ради.

М.ТАТАРИН