Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Участь в обласному конкурсі читців «Кобзар і Україна»

З нагоди відзначення 202-ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка 10 березня 2016 року у м.Вінниця в обласній науковій універсальній бібліотеці ім.К.А.Тімірязєва відбувся традиційний обласний конкурс читців «Кобзар і Україна».  Учасниками конкурсу стали 65 читців із 21 районів області. Серед них 10 учасників – хлопці. Крім творів Шевченка дуже багато учасників читали вірші і прозу, присвячену воїнам АТО, героям небесної сотні, патріотичну поезію, присвячену Україні.

 Організатори конкурсу  – Управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації та обласний центр народної творчості.

 10.03.2016

Від КЗ «Жмеринський районний будинок культури»  прийняли участь -  переможниця  районного конкурсу читців «Кобзар і Україна» Посвалюк Ангеліна (І місце) І вікової категорії та працівник КЗ «Жмеринський районний будинок культури»  Кащук Павло Васильович ІІ вікова категорія.

         На обласному конкурсі читців у їх виконанні декламувались такі вірші :

-        Т.Г.Шевченко «Не спалося, а ніч, як море»,

-        В. Баранов «До українців»,

-        Т.Г.Шевченко « Заповіт»

-        Юрій Хмилевський « Петро і Павло»

 Журі конкурсу очолила Народна артистка України Таїсія Славінська, режисер обласного академічного українського музично-драматичного театру ім.М.Садовського. Конкурсанти виступали у двох номінаціях ( окремі виконавці та літературно-музичні композиції), та у двох вікових категоріях : 14-18 років та 19-35 років.

 У І віковій категорії від 14 до 18 років І місце отримав Ілля Паламарчук із с. Слобода-Шаргородська Шаргородського району, ІІ – Яна Костельна із смт.Чернівці, ІІІ  –  Марина Оцевич із м.Калинівка.

 10.03.2016

У ІІ віковій категорії від 19 до 35 років І місце –  Павло Кащук  із смт.Браїлів Жмеринського району, ІІ – Сніжана Бойчук із м. Ямпіль, ІІІ – Руслан Монзолевський із с.Вороновиця Вінницького району.

 У ІІІ номінації «Літературно-музичні композиції» учасниками були три колективи із Козятинського, Могилів-Подільського та Шаргородського районів. ІІІ місце отримав колектив читців Хоньківської ЗОШ Могилів-Подільського району (керівник Яна Короткова) за літературно-музичні композиції: за твором  Т.Шевченка «Тополя» та Посвяту героям Майдану –  «Реквієм».

10.03.2016

Переможці конкурсу нагороджені дипломами і книгами  «Кобзар» Т.Шевченка. Всі учасники конкурсу відзначені дипломами за участь та отримали літературу українських класиків у подарунок.

 

Директор КЗ «Жмеринський РБК» Доноаге Л.І.