Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


#ВИ_ЗАПИТУЄТЕ_МИ_ВІДПОВІДАЄМО: ВОАОМС ПРОВЕЛА ОНЛАЙН-СЕМІНАР НА ТЕМУ «ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ТА КАДРОВІ ПИТАННЯ У ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ»

Заступники голови районної ради Віктор Мурашко, Ірина Дацко, заступник керівника апарату Наталя Рожок, керуюча справами виконавчого апарату районної ради Олена Радіна взяли участь в онлайн-семінарі «Організаційно-правові та кадрові питання у діяльності органів місцевого самоврядування», проведеному 19 лютого Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування

 Участь в семінарі, в якості запрошеного експерта,  взяла – Чепель Ольга Дмитрівна – кандидат юридичних наук, доцент кафедри європейського права Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, адвокат. Також до роботи семінару долучився Дев’ятий Сергій Миколайович – заступник директора Департаменту цивільного захисту Вінницької облдержадміністрації. Слухачами семінару стали понад 60 представників органів місцевого самоврядування Вінниччини.

На початку заходу Керівник Секретаріату ВОАОМС Вікалюк Віктор Васильович зазначив, що для ефективної роботи в напрямі методичної  підтримки ВОАОМС тримає постійний звязок з ОМС Вінничини для збору найбільш актуальних для них питань, що потребують висвітлення. Після проведення аналізу та систематиції запитань, Асоціація планує проведення заходів з залученням відповідних експертів.

Так, заступник директора Департаменту цивільного захисту Вінницької облдержадміністрації Дев’ятий Сергій Миколайович звернувся до учасників семінару з важливою та актуальною на даний час темою «Побудова системи цивільного захисту в територіальних громадах». Під час виступу було зазначено основні аспекти побудови системи цивільного захисту в громадах області, при цьому наголос ставився на першочергові завдання, які повинні виконати органи місцевого самоврядування для ефективної та відповідальної роботи в цьому напрямі.

Далі розпочалася робота, безпосередньо за темою “Правове регулювання реорганізації юридичних осіб розформованих територіальних громад та кадрові питання в діяльності новообраних рад Вінницької області”. Кандидат юридичних наук, доцент кафедри європейського права Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, адвокат Чепель Ольга Дмитрівна  побудувала роботу семінару, за вказоною темою, з врахуванням таких навчально-інформаційних блоків:

  • Правове регулювання діяльності новообраних рад;
  • Етапи реорганізації юридичних осіб публічного права;
  • Підготовка та затвердження передавального акту;
  • Трудові відносини роботодавців та працівників в умовах карантину;
  • Місце та роль старост у новообраних територіальних громадах.

В ході семінару учасники задавали питання до експерта, як стосувалися, зокрема, питань реорганізації юридичних осіб та процедури складання та затвердження передавального акту, правонаступицтва та трудових відносин, повязаних з вивільненням та декретними відпустками.

нарада

нарада

нарада

нарада

нарада