Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Вшанування Героїв Небесної Сотні

Жителі району із великої скорботою та шаною згадують тих, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у незнаних і безіменних могилах, цвіт нашого народу, його славних синів і доньок, які у розквіті сил віддали свою молодість, і, найдорожче, життя.

Щоб належно вшанувати учасників  Революції гідності та пам’ять полеглих, впродовж тижня в закладах освіти та культури району відбулись тематичні заходи, уроки – мужності, бесіди про масові акції громадського протесту в Україні, що відбувалися у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, зустрічі із учасниками Революції Гідності. Викладачі та українська молодь згадали сотню співітчизників, убитих під час мирних протестів, та вшанували усіх, хто встав на боротьбу за демократичне майбутнє своєї країни. В бібліотечних закладах пройшли перегляди літератури, виставки.

Вшанування Героїв Небесної Сотні

19 лютого керівництво району, колективи райдержадміністрації, районної ради, представники громадських організацій району, громадськість взяли участь в меморіальних заходах з нагоди Дня вшанування Героїв Небесної Сотні.
  Урочистою ходою учасники зібрання пройшлись до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим в антитерористичні операції та поклали корзину квітів до пам’ятного знаку. Під час мітингу – реквієму присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

  В своїх промовах заступник голови райдержадміністрації Юрій Колесник, заступник голови районної ради Володимир Бігас висловили повагу та вдячність всім українцям, які брали участь у Революції Гідності.

Вшанування Героїв Небесної Сотні

«Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.
 Під час Революції Гідності понад сотня людей загинули від куль, побиття або відійшли у вічність пізніше від отриманих на Майдані поранень. Їх назвали Героями Небесної сотні. Серед них і двоє наших земляків – Валерій Брезденюк та Леонід Полянський, пам’ять про яких буде вічно жити в наших серцях.

Вшанування Героїв Небесної Сотні

Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. У жалобі схилимо голови», -- такі слова прозвучали у промові заступника голови районної ради Володимира Бігаса.