Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Вячеслав Соколовий: «Ми згуртовані! У нас спільна мета – захист наших людей, захист нашої землі»

Сьогодні, 24 лютого, Росія розпочала масштабну агресію проти України. Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов і Вінницький міський голова Сергій Моргунов провели спільний терміновий брифінг щодо ситуації в області.

– Зараз основним завданням виконавчої влади й органів місцевого самоврядування є забезпечення життєдіяльності населення області. Це і рух транспорту, і спокій громадян, і заклади охорони здоров’я, резерви та формування територіальної оборони, – сказав голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. – Ми провели нараду з головами територіальних громад. Вони теж отримали вказівки й рекомендації, що потрібно робити. Наше спільне загальне завдання – без паніки, виважено й покроково робити все, щоб в області був спокій, а люди перебували в безпеці.

Голова облдержадміністрації Сергій Борзов зазначив, що наразі оголошена мобілізація, в області працює оперативний штаб.

– Найголовніше: просимо зберігати спокій, щоб на території області й у великих містах не було паніки. Військові працюють, вони знають, що робити. Ми є на місці. Лікарні переведені в посилений режим. Хочу всіх попросити залишатися вдома. Не треба ходити сьогодні по вулицях. Дитячі садки, школи – не працюють! Переміщення по місту – обмежити, крім необхідного, – наголосив Сергій Борзов. – По приміщеннях, де можна сховатися від авіа- і ракетних ударів, – це сховища на території області. Можете використовувати також підвальні приміщення.

За словами Вінницького міського голови Сергія Моргунова, мешканцям Вінниці й Вінниччини наразі важливо не піддаватись на провокації та довіряти тільки перевіреним джерелам інформації.

– Якщо ми говоримо про Вінницю й область, це: облдержадміністрація, Вінницька міська рада й обласна Рада. Не піддаватися на усілякі панічні настрої. Транспорт працює у звичайному режимі. Просив би зберігати спокій, і найголовніше – щоб не було в місті паніки, – сказав Сергій Моргунов. 

Вячеслав Соколовий також повідомив, що вже поспілкувався з головами всіх фракцій обласної Ради.

– Всі депутати працюють, тримають зв`язок із громадами. Ми не говоримо про політику! У нас спільна мета – захист наших людей, захист нашої землі! У нас – одна Україна, – додав голова обласної Ради. – Слідкуйте за інформацією з офіційних джерел. Про всі можливі загрози для Вінниччини ви обов’язково будете поінформовані.


Джерело: https://vinrada.gov.ua/vyacheslav-sokolovij-mi-zgurtovani-u-nas-spilna-meta-%E2%80%93-zahist-nashih-ljudej-zahist-nashoi-zemli.htm