Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Відбулося установче засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Жмеринської районної ради

10 лютого відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Жмеринської районної ради, в якому взяли участь голова районної ради Анатолій Бешлей, заступники голови районної ради, міські та сільські голови територіальних громад, що увійшли до новоутвореного Жмеринського району.
Керуюча справами виконавчого апарату Олена Радіна проінформувала присутніх про утворення Координаційної ради та організаційні заходи щодо подальшої роботи, а також довела до відома учасників про необхідність подання до районної ради паспортів територіальних громад для покращення подальшої спільної діяльності.
Заступник голови районної ради Ірина Дацко доповіла про можливості участі у конкурсі Вінницької обласної Ради «Комфортні громади» та повідомила, що фахівці Жмеринської районної ради всебічно готові допомагати громадам у написанні та реалізації заходів конкурсу.
У порядок денний також було включено питання про утворення та організацію роботи ветеранських організацій в територіальних громадах району. Голова Жмеринської організації ветеранів Анатолій Паламарчук доповів про діяльність організації, кількість ветеранів, що проживає на території району та закликав членів ради підтримати ініціативу створення первинних осередків на території громад.
Голова районної ради Анатолій Бешлей обговорив з учасниками необхідність проведення заходів благоустрою як в межах, так і за межами населених пунктів. Особливу увагу голова ради звернув на необхідність пошуку нових джерел фінансування, виявлення недобросовісних платників податків та заохотив голів громад сформулювати усі проблемні питання, з якими зіткнулися сформовані  територіальні громади в ході децентралізації з метою спільної роботи над шляхами їх вирішення. Також Анатолій Бешлей запропонував учасникам наступні засідання проводити у виїзному форматі кожного разу на території іншої громади. Таким чином члени ради зможуть на практиці обмінюватися власним досвідом ефективного управління.
Координаційна рада

Координаційна рада

Координаційна рада

Координаційна рада