Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Відзначення 69 – річниці визволення України

28 жовтня 1944 року - дата, яка назавжди ввійде в історію золотими літерами. Саме в жовтні 1944 – го п’ядь за п’яддю, село за селом, район за районом було визволено Україну.

 69 – річниця визволення України

 Цьогоріч районний захід з нагоди 69 – річниці визволення України від фашистської навали відбувся в с.Жуківці. Розпочався він  урочистою ходою ветеранів, жителів села, учнів до пам’ятників воїнам – визволителям, яка була очолена головою райдержадміністрації Ю.Твердохлібом, головою районної ради С.Гринчуком, Жуківецьким сільським головою Н.Тріскун

 69 – річниця визволення України

  Відкрила мітинг очільник територіальної громади Н.Тріскун, яка відзначила героїчний подвиг нашого народу під час бойових дій та в тилу ворога. Вплели і свою гілку у вінок перемоги і жуківчани - 300 жителів громади назавжди залишились на полі бою. Їх імена викарбувані на пам’ятнику та в людській пам’яті назавжди.

 69 – річниця визволення України

  В пам'ять за загиблими присутні схилили голови в скорботній хвилині мовчання.

Голова райдержадміністрації Ю.Твердохліб у  своїй промові відзначив яку високу плату заплатив наш народ, щоб вільно жити на Батьківщині, висловив велику вдячність ветеранам від себе особисто та голови Вінницької облдержадміністрації І.Мовчана. Закликав проявляти шану та увагу ветеранам не тільки під час святкування пам’ятних дат а щоденно, про що постійно наголошує в соціальних ініціативах Президент України В.Янукович.

 До слів привітань приєднався голова районної ради С.Гринчук. “Ми   низько   схиляємо   голови перед світлою пам’яттю тих,    хто загинув   у   боях   проти    нацистських   загарбників,    боровся за   свободу,  мир   і   безпеку нинішніх   поколінь.

Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога. Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні в історії людства.

Ветерани, визволителі міста та району заслужили, щоб їх підтримували всі ми, щоб їхніми проблемами опікувалися органи влади, щоб у їхніх сім'ях панували злагода   і   спокій,   а   оселі повнилися   достатком   і   добром”. Закликав цінувати та берегти мир, свою державу, рідний край.

 

  Про свою важку буремну юність в роки війни розповів голова первинного ветеранської осередку Т.Маніленко

 69 – річниця визволення України

  Не залишили байдужими учасників заходу виступи учнів місцевої школи, які з великою повагою звертались до ветеранів, вклоняючись та складаючи шану їхньому героїзму та мужності.

   По завершенні керівництво району, села, учні, громадськість поклали корзини квітів та квіти до підніжжя пам’ятника.