Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Відзначення в районі Дня захисника України

Дата 14 жовтня поєднала три величних свята для України - День захисника України, День Українського козацтва та  свято Покрови Пресвятої Богородиці!

13/10/2016

Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, а тому особливо шануються українцями.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві у 2014 році Президент України Петро Порошенко видав Указ «Про День захисника України», адже захист своєї Вітчизни від зазіхань з боку тих, хто час від часу намагається загрожувати державним засадам будь-якої країни - свята справа, яка вимагає від людей сміливості, честі та відваги, дуже часто величезної самопожертви і колосальної самовіддачі.

13/10/2016

Урочисті заходи по відзначенню цих славних свят відбулись 13 жовтня 2016 року в Жмеринському районному будинку культури за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, учасників антитерористичної операції, сімей загиблих, громадськості.

Хвилиною мовчання зал вшанував загиблих в роки Другої світової війни, під час Революції Гідності та в ході антитерористичної операції на Сході нашої країни.

13/10/2016

У цей день згадували героїв-земляків, яких втратила Жмеринщина під час Майдану та проведення антитерористичної операції на Сході України: Валерія Брезденюка, Леоніда Полянського, Тараса Шпіганевича, Анатолія Буйлука, Миколу Яжука, Петра Шептицького, Віталія Вінниченка, Антона Москаленка, Вячеслава Семенова, Олега Пугачова, Миколу Заболотного. В пам’ять про загиблих їх родинам була надана допомога та вручені обереги – янголята, яких з любов’ю виготовили вихованці Браїлівського районного будинку творчості.

13/10/2016

До пам’ятника загиблим під час Революції Гідності та в ході антитерористичної операції героям-захисникам їхні побратими поклали квіти.

13/10/2016

13/10/2016

Перший заступник голови районної державної адміністрації Монастирський О.І., заступник голови районної ради Бігас В.П, військовий комісар Жмеринського об’єднаного міського військового комісаріату Андрійчук Т.М. привітали усіх із святами, вручили   Почесні грамоти та грошові винагороди 42 учасникам бойових дій, які проживають на території району. Кожен із нагороджених також отримав янголят у дарунок від дітей.

13/10/2016

13/10/2016

Районним Будинком культури була представлена гарна концертна програма, пронизана піснями та віршами патріотичного змісту. Приємною несподіванкою стала прем’єра пісні, присвяченої загиблому в ході антитерористичної операції українському оперному співаку, волонтеру, учаснику бойових дій Василю Сліпаку, майстерно виконаної Н.Скримою. Слова та музику до пісні  написали наші земляки - Л.Тодосюк, С.Гринчук.