Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Вітання заступника голови районної ради Віктора Мурашка із святом Водохреще.

Сьогодні, 19 січня християни східного обряду святкують Водохреще (Хрещення Господнє, Йордан). Це третє і останнє свято різдвяно-новорічного циклу.

Хрещення Ісуса Христа Іваном Хрестителем на річці Йордан – одна з п’яти важливих подій життя Сина Божого поряд із Преображенням, Розп’яттям, Воскресінням і Вознесінням.


Хрещення – особливий обряд для всього християнського світу. Під час нього відбувається очищення людини від зла та процес її єднання з Господом. Водночас, разом з хрещенням Ісус Христос освятив воду річки Йордан, а тому цього дня за традицією після святкової молитви священик освячує воду.

Разом із Водохрещем віряни святкують свято Богоявлення Господнього: коли Ісус Христос вийшов з води після обряду хрещення, небеса розкрилися і звідти опустився Святий Дух у вигляді голуба. Також з неба голос проголосив, що Христос є Сином Божим. Саме цього дня з’явилася Свята Трійця: Бог, Син і Святий Дух.


У великий день Хрещення Господнього бажаю очиститися святою водою і залишатися чистими душею, здоровими духом і сильними вірою. Будьте щасливі і кохані.

Христос Хрещається ! В річці Йордан!


З повагою

Заступник голови Жмеринської районної ради

Віктор Мурашко

Водохреще