Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Візит у Жмеринський район Міністра аграрної політики та продовольства

18 липня з робочим візитом у Вінницькій області перебував Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. В ході поїздки очільник відомства разом з головою обласної державної адміністрації Миколою Джигою та його першим заступником Іваном Мовчаном взяли участь у відкритті зерносховища компанії «Кряж і Кусто» у Жмеринці та ознайомилися з сучасними технологіями переробки і зберігання зерна.

"Для нашої держави хліб – це перспектива та майбутнє",  - зазначив Микола Присяжнюк.

Крім того, завдяки подібним елеваторам, які збудовані за новітніми технологіями, зберігання зерна підніметься до валу виробництва». Це говорить про те, що зернова галузь є перспективною і ми матимемо якісне зерно протягом усього року.

        

Микола Джига - голова обласної державної адміністрації наголосив на тому, що при підтримці Міністерства агропромислової політики в області зроблено дуже багато на шляху втілення програм Президента по модернізації агропромислового комплексу Вінниччини.

Генеральний директор ТОВ «Керуюча компанія «Кряж і Кусто» А.Мустапаєв зазначив, що Жмеринський елеватор є одним із багатьох, збудованих компанією зерносховищ на Вінниччині, на будівництво яких інвестовано понад 30 млн. доларів США. Вони відрізняються від типових елеваторів значною енергоефективністю та оптимальними умовами бункерного зберігання врожаю. Цей факт дозволить аграріям зберігаючи всі якісні показники сільгоспкультур економити до 30 % витрат на зберігання зерна.

Після  символічного перерізання червоної стрічки, гості ознайомились з сучасними технологіями переробки і зберігання зерна на даному об’єкті.

 

Далі делегація високопосадовців направилась на одне із сільськогосподарських угідь Жмеринщини до ПАТ «Брайлівське». Тут до огляду була приготована техніка, вирощувані у господарстві культури. Директор підприємства І.Єждін ознайомив присутніх з технічним оснащенням господарства, дав характеристику культурам та їх урожайності. Міністр та керівництво області залишилися задоволені побаченим.

 

Після відбуття високих гостей, керівники району  В.Малярчук та Ю.Твердохліб висловили свою вдячність аграріям за їхню нелегку  працю, за значний внесок, завдяки якому район займає передові позиції  в області.

Від  районної ради, райдержадміністрації та громади Жмеринщини аграріям вручили запашні короваї.