Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


З життя районної ради

Пропонуємо короткий огляд подій з життя району за період жовтень- листопад, ініціатором і учасником яких була  районна рада.

На обласному рівні з 16 вересня по 6 жовтня проходив обласний благодійний марафон “Врятуймо кожного бійця – захисника України!”, зібрані кошти були направлені на порятунок життя поранених та постраждалих учасників антитерористичної операції, зокрема тих, які лікуються у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону м. Вінниці.

Окремі сільські територіальні громади продовжують  збір коштів, які використовуватимуться на придбання індивідуальних засобів захисту військових, здійснення лікування у військових госпіталях, надання допомоги родичам, тощо.

 

З 15 по 17 жовтня  делегація Жмеринського району в складі голови райради Паламарчука А.Г., заступника керівника виконавчого апарату райради Крайніка Е.І., начальника організаційного відділу райради Радіної О.О., позаштатних радників голови райдержадміністрації  Лук’яненка В.Ю. та Маковейчука А.А. перебувала в Расейняйському районі Литовської Республіки із дружнім візитом. Метою візиту було налагодження стосунків у питаннях проектної діяльності,  вишукання можливих шляхів співпраці.

Із своїми враженням щодо поїздки голова районної ради Паламарчук А.Г. поділився в інтерв’ю  газеті “Жмеринський меридіан”, яке було опубліковане 24 жовтня.

“Ми були в самому містечку Райсейняй, відвідали Клайпеду, одну з сільських територіальних громад району та курортне містечко Палангу. Що найбільше вразило? Рівень життя людей. Райсейняйський район за чисельністю населення майже такий, як Жмеринський, - там проживає близько 36 тисяч населення. Районний центр невеличкий – 11 тисяч населення, проте доглянутий, чистенький і виглядає як європейське місто. У район входять дванадцять територіальних громад – одна міська, дві селищних і дев’ять сільських. Ми цікавилися, як вони працюють, яка структура місцевого самоврядування і взагалі влади на місцях. У Райсейняї відвідали фабрику по виготовленню меблів для ванних кімнат, фабрику по переробці вовни в нитки, були також у гімназії: у литовців система така, що є початкова школа, школа середня і повна школа. Підсумовуючи враження  можу сказати одне:  “якби ми так виконували свої обов’язки на своїх робочих місцях, як литовці, то нам не треба було б ні в кого нічого запозичувати…”.

23 жовтня була проведена семінар-нарада із головами первинних ветеранських організацій та ветеранським активом району, яка була присвячена повсякденним клопотам найбільшої громадської організації району в контексті підготовки до відзначення 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. Були визначені конкретні завдання ветеранських організацій з цього приводу, такі як впорядкувати могили воїнів Великої Вітчизняної війни, привести в порядок музеї й кімнати бойової слави, пам’ятники й обеліски, відвідати родини померлих і загиблих ветеранів, взяти участь в проведенні уроків мужності в місцевих школах, дописувати в міжрайонну газету про людські долі.

 

26 жовтня 2014 року відбулися позачергові вибори до Верховної Ради. Активну участь у процесі волевиявлення взяли і жителі Жмеринського району.

На свої виборчі дільниці віддати голоси прийшли понад 58.7 % мешканців району. На 58 дільницях з 28808 виборців, які включені до основних списків, участь у голосуванні взяли 16905 громадян. За попередніми даними результати голосування наступні: за партію «Блок Петра Порошенка» віддали свої голоси 6286 чол. - це 37,2%, підтримали, політичну партію «Народний Фронт» - 3176 – 18,8%, радикальну партію Олега Ляшка – 1391 - 8,2%, політичну партію Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» - 1224 – 7,2%, політичну партію «Об’єднання Самопоміч» - 670 – 4,0%, політичну партію «Опозиційний Блок» - 463 – 2,7%, політичну партію Всеукраїнське об’єднання «Свобода» - 438 – 2,6%, політичну партію «Громадянська позиція» - 397 – 2,3%, партію Сергія Тігіпка «Сильна Україна» - 277 – 1,6%.

За кандидатів у народні депутати по мажоритарній системі з 28774 виборців голосували 16893. Найбільше голосів отримали п’ять кандидатів. Голоси розподілилися наступним чином: І.Мельничук, який є лідером перегонів, отримав 7308 голосів, що склало 43,3%, В.Жеребнюк – 2032 – 12,0%, В.Білоіван – 1602 - 9,5%, В.Онопенко – 1203 – 7,1%, С.Чумак – 607 – 3,6%.

 

26 жовтня в Біликовецькій сільській раді відбулись вибори, за результатами яких  Біликовецьким  сільським головою був обраний Цвень Олександр Ілліч.

 

Двоє сільських голів прийняли участь у семінарах з питань стратегічного планування розвитку громади для сільських, селищних голів, які проводились Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області.

З врахуванням завдань, що стояли в поточній роботі перед органами місцевого самоврядування підготовлено і проведено 3 наради з сільськими та селищним головами та 1 з секретарями сільських рад, на яких розглядались актуальні питання щодо суспільно-політичної ситуації в державі, сприяння в підготовці та проведенні виборів народних депутатів України в жовтні 2014 року,  стан  заготівлі картоплі в приватному секторі громадян на потреби закладів охорони здоров’я району зі стаціонарним лікуванням та жителів східних областей, роботи комунальних установ, закладів та підприємств Жмеринського району, оголошені різноманітні конкурси, форуми та навчання з питань розвитку територіальних громад та вирішення їх нагальних проблем, інші злободенні питання.

Виконавчий апарат районної ради в цей період попрацював в 9 територіальних громадах, де надавалась методична, організаційна, правова допомога, особливо  Сербинівській та Біликовецькій сільським радам, в яких, як ви знаєте колишні сільські голови пішли на заслужений відпочинок.

Також гідно були проведені відзначення професійних свят, інших знаменних дат життя району.