Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Засідання постійних комісій 20.02.16 р.

20 січня   відбулось спільне засідання постійних комісій районної ради з питань бюджетно-фінансової діяльності, соціально–економічного розвитку, ринкових відносин, роботи промисловості, транспорту, зв’язку та енергозбереження та з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, соціально-трудових відносин, роботи з ветеранами, на яких були розглянуті проекти рішень з 9 питань.

Спочатку розглядались питання освітньої галузі, по яких інформувала членів комісій депутат районної ради, начальник відділу освіти райдержадміністрації Цимбал І.В. Особливо актуальним і найбільш обговорюваним було питання удосконалення системи організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів району.

20.01.16

Інна Володимирівна зазначила, що в минулому році пільговим харчуванням охоплювалося 1,338 дітей 1-4 класів та 240 дітей 5-11 класів  пільгових категорій. З прийняттям Закону України № 911/VIII відповідно до пункту 3 право на безкоштовне харчування мають лише діти з малозахищених категорій населення, тобто 1 – сирота, 13 дітей позбавлених батьківського піклування, 460 малозабезпечених дітей, інш.. Тобто відтепер лише 501 дитина може харчуватися безкоштовно. Втратили можливість в цьому році пільгово харчуватись 864 дитини 1-4 класів та 213 – 5-11 класів, разом 1077 дітей.

Також втратили можливість за зменшену батьківську плату харчуватися 1109 дітей. Відділ освіти звертався в Департамент освіти Вінницької обласної державної адміністрації щодо надання роз'яснення Положень  зазначеного Закону, але жодної письмової відповіді на сьогоднішній день не надійшло. Вказала на внутрішні резерви, які можна використати для забезпечення безкоштовного та пільгового харчування дітей. В обговоренні питання виступили Монастирський О.І., який озвучив позицію райдержадміністрації, що не має необхідності змінювати джерела фінансування харчування дітей, як зазначено в запропонованому проекті  рішення. Його підтримали депутати Гамарник В.А., Твердохліб Ю.М.

20.01.16

Наприкінці обговорення голова районної ради Малярчук В.Г. сказав, що в сільську школу діти при температурі 37 йдуть в школу для того, щоб повноцінно харчуватися, тому запропонував досконало вивчити питання та винести на розгляд сесії проект рішення. Таку позицію підтримали більшість членів комісії.

По питанню щодо внесення плати за харчування дітей у дошкільних підрозділах навчально – виховних комплексів району у 2016 році Цимбал І.В. повідомила присутніх, що є 5 дошкільних навчальних закладів, засновниками яких є сільські ради, а фінансування здійснюється  з районного бюджету. Такі ДНЗ є в Біликовецькій, Дубівській, Людавській, Сербинівській, Слобода – Межирівській сільських радах. Тому є нагальність прийняття рішення районної ради з даного питання. В обговорені депутат районної ради Крайнік Е.І. запропонував доповнити рішення пунктом: Сільським радам, які є засновниками дошкільних підрозділів НВК, а саме  Біликовецькій (Цвень О.І.) Дубівській (Огренчук В.М.), Людавській (Пашковський Р.С.), Сербинівській (Левченко Л.С.), Слободо Межирівській (Куртяк В.В), на чергових сесіях сільських рад прийняти відповідні рішення. Цю пропозицію підтримали усі члені постійних комісій.

20.01.16

Далі розглядалось питання функціонування освітніх округів, які створені з метою забезпечення рівного доступу до якісної загальної середньої, позашкільної освіти, цілеспрямованого безперервного   підвищення   рівня професійної    компетентності педагогічних    працівників,  росту їх професійної майстерності протягом атестаційного та міжатестаційного періодів. Їх в районі 9:

Браїлівський округ: Браїлівська ЗОШ І-ІІІст., Браїлівська ЗОШ І-ІІст., Сьомацька ЗОШ І-ІІст., Людавська ЗОШ І-ІІст., Потоцька ЗОШ І-ІІст., ДНЗ № 1,2 смт Браїлів, ДНЗ с.Сьомаки, РБТШЮ;

Могилівський округ: Могилівська ЗОШ І-ІІІст., Демидівська ЗОШ І-ІІст., ДНЗ с.Могилівка, ДНЗ с.Демидівка;

Станіславчицький округ: Станіславчицька ЗОШ І-ІІІст., Тарасівська ЗОШ І-ІІст., Будецька ЗОШ І-ІІст., Жуковецька ЗОШ І-ІІст., Щучинецька ЗОШ І-ІІст., Кам′яногірська ЗОШ І-ІІст., Мовчанська ЗОШ І-ІІст., ДНЗ №1,2 с.Станіславчик, ДНЗ с.Жуківці;

Северинівський округ: Северинівська ЗОШ І-ІІІст., Чернятинська ЗОШ І-ІІІст., Олександрівська ЗОШ І-ІІІст., Кудіївецька ЗОШ І-ІІст., Коростовецька ЗОШ І-ІІст., ДНЗ с.Северинівка, ДНЗ с.Чернятин, ДНЗ с.Олександрівка, ДНЗ с.Кудіївці, ДНЗ с.Коростівці;

Сербинівській округ: Сербинівська ЗОШ І-ІІІст.,  Стодулецька ЗОШ І-ІІст., Слободомежирівська ЗОШ І-ІІст., ДНЗ с.Стодульці;

Мартинівський округ: Мартинівська ЗОШ І-ІІІст., Біликовецька ЗОШ І-ІІст., Рівська ЗОШ І-ІІст., ДНЗ с.Біликівці, ДНЗ с.Мартинівка;

Кармалюківський округ: Кармалюківська ЗОШ І-ІІІст.,  Дубівський НВК;

Почапинецький округ: Почапинецька ЗОШ І-ІІІст.,  Куриловецька ЗОШ І-ІІст., ДНЗ с.Почапинці, ДНЗ с.Новоселиця;

Носковецький округ: Носковецька ЗОШ І-ІІІст., Телелинецька ЗОШ І-ІІст., Кацмазівська ЗОШ І-ІІст., Л.Мовчанська ЗОШ І-ІІст., ДНЗ с.Носківці.

І насамкінець в освітньому блоці розглядалось питання «Про районну комплексну програму «Сільська школа» на 2016 – 2020 роки»

Цимбал І.В. зазначила що ця програма подається на прийняття сесії районної ради у зв’язку із закінченням терміну дії попередньої програми.

Акцентувала увагу на заходах щодо забезпечення пільгового проїзду вчителів до місця роботи та підвозу дітей до шкіл. Запропонувала забезпечити підвіз вчителів та учнів за рахунок коштів районного бюджету, освітньої субвенції, залишку освітньої субвенції, що склалася на початок року, субвенції  селищних та сільських рад.

Про надання дозволу на здачу в оренду частини приміщення, яке знаходиться на балансі управління агропромислового розвитку райдержадміністрації проінформував  заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Парчевський Я.Б.

Блок питань фінансового характеру презентував депутат районної ради, начальник фінансового управління райдержадміністрації Гамарник В.А.

20.01.16

Запропонував винести на розгляд сесії питання «Про порядок використання фонду депутата районної ради на 2016 рік». Фонд депутата утворюється і використовується для надання адресної допомоги військовослужбовцям - учасникам антитерористичної операції на сході країни та їх сім’ям, малозабезпеченим громадянам та тим, які перебувають у складному матеріальному становищі внаслідок стихійного лиха, нещасного випадку, важкого захворювання, інших ускладнюючих обставин. Розмір фонду депутата районної ради у 2016 р. складатиме 2000 гривень, половину з яких пропонується виділити у першому півріччі, іншу половину-у другому.

Відповідно до статей  25, 65 Закону України «Про місцеве самоврядування  в Україні», Закону України «Про внесення  змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24 .12. 2015 року,Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» від 24.12.2015 року запропонував прийняти рішення «Про внесення змін до  рішення 2 сесії районної ради 7 скликання від 15.12.2015 року «Про районний бюджет на 2016 рік» відповідно до запропонованого проекту, з яким попередньо мали можливість ознайомитись усі депутати.