Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Засідання правління Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування та ревізійної комісії Асоціації

20 липня відбулося спільне засідання правління Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування та ревізійної комісії Асоціації.

На засіданні були присутні голова обласної Ради, голова Асоціації  Анатолій Олійник, керівник Секретаріату Асоціації Віктор Вікалюк, завідувач Центру організаційно-правового забезпечення розвитку та реформування органів місцевого самоврядування Геннадій Сівак, завідувач Центру промоції та зовнішніх зв’язків Ольга Олійник, а також  9 членів ВОАОМС та два представники ревізійної комісії.

На розгляд членам Асоціації було запропоновано сім питань та в ході роботи до порядку денного внесли ще два додаткових питання.

Керівник Секретаріату Асоціації Віктор Вікалюк прозвітував присутнім про роботу Секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування за ІІ квартал 2016 року.

- З початку утворення секретаріату здійснено значний обсяг роботи щодо формування нової структури та її кадрового наповнення, - розповідає Віктор Васильович. - Відпрацьовані положення про центри, посадові інструкції.  За звітний період Асоціацією проведено комплекс організаційних заходів, організовано презентаційні робочі зустрічі у всіх районах області, за результатами яких оновлено та доповнено довідкові бази контактної інформації посадових осіб діючих і потенційних членів Асоціації. Актуальність бази електронних адрес на кінець кварталу склала більше 87%.

Нещодавно повністю оновлено структуру сайту Асоціації, де на разі здійснюється системне наповнення його розділів та сторінок Асоціації в соціальних мережах інформацією про діяльність структури.

Також з метою подальшого зміцнення авторитету Асоціації, пропагування перспектив нового формату, а також перших кроків їх реалізації у світ вийшло два  випуски газети «Вісник вінницького самоврядування».

Ольга Олійник розповіла присутнім про результати роботи Центру промоції та зовнішніх зв’язків.

 - У мережі Facebook проведено опитування, за результатами якого Центром промоції планується проведення практичних тренінгів за тематикою «Можливості для самозайнятості молоді, що проживає у сільській місцевості», - розповідає Ольга Олійник. - До цієї роботи підключився волонтер з Корпусу миру в Україні.

Відзнято репортажі про ефективне використання грантових коштів Європейського Союзу та інших міжнародних організацій. Зокрема, опубліковано репортажі з Липовецького району - «Липовець ефективно використовує європейські грантові кошти», Чечельницького району – «У Вербці активно впроваджуються енергозберігаючі технології», Іллінецького району – «Відчуття турботи і щира радість дітей – це запорука формування громадянської відповідальності».

Геннадій Сівак розповів про створення «гарячої лінії» правових консультацій для членів Асоціації стосовно питань об’єднання територіальних громад і децентралізації влади, земельного, цивільного та адміністративного законодавства.

Ресурсним центром  видано методичні рекомендації «Особливості об’єднання територіальних громад в Україні (регіональний аспект)», а також розроблено інфографіки «Об’єднання громад», «Створення громадської організації».

Також мова йшла і про грантову діяльність та важливість її  впровадження в кожній громаді.

Членами ревізійної комісії ВОАОМС було запропоновано в наступному номері газети «Вісник вінницького самоврядування» опублікувати матеріали стосовно переваг та недоліків об’єднання територіальних громад, а також проводити кущові наради для кожної громади із залученням представників Асоціації.

До Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування прийнято нових членів: Копайгородська селищна рада Барського району, Вербівська, Сиваковецька, Щасливська сільські ради Липовецького району, Літинська селищна рада Літинського району, Громадська та Кулизька сільські ради Літинського району, Очитківська та Чагівська сільські ради Оратівського району, Торківська сільська рада Тульчинського району, Клекотинська  та Козлівська сільські ради Шаргородського району. На сьогодні Асоціація має 528 членів.

В ході засідання обговорили та затвердили питання стосовно затвердження структури і штатного розпису Секретаріату ВОАОСМ, питання про зміни до бюджету Асоціації, затвердження Положення про преміювання працівників Секретаріату Асоціації, а також затвердження Положення про групу експертів-консультантів з питань організаційно-правового забезпечення розвитку та реформування органів місцевого самоврядування Асоціації.

Анатолій Олійник зауважив, що Асоціація має організовувати громаду, працювати для людей і на людей, а не навпаки.

Матеріали використані з офіційного сайту Вінницької обласної ради.