Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Збори громадян в Чернятині

4 та 5 лютого поточного року відбулись загальні збори громадян за місцем проживання в селах Чернятин та Токарівка. У зборах приймав участь голова Жмеринської районної ради Малярчук В.Г.

05.02.16

В обох селах збори пройшли при високій явці жителів, чим була показана зацікавленість селян у подіях, які відбуваються у громадах. Серед основних питань, які виносились на порядок денний цих заходів були:

  1. Звіт сільського голови про виконання своїх повноважень за звітний період.
  2. Звіт дільничного інспектора поліції щодо дотримання правопорядку на території сільської ради.
  3. Звіт депутатів місцевих рад усіх рівнів про виконання своїх повноважень.
  4. Про хід виконання програми розвитку територіальної громади.

05.02.16

У Чернятині звітував голова кооперативу «Черняк» Вознюк Д.М., який окреслив основні питання щодо обслуговування  водопостачання у селі. Селяни критично відносяться до роботи згаданого кооперативу.

05.02.16

Чернятинський сільський голова Баніт О.Г. повідомив присутніх, що 26 січня 2016 року він від імені Чернятинської територіальної громади  підписав тристоронній  Договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільних проектів з Северинівським сільським головою Христюком  О.У. та Олександрівським сільським головою  Смачним В.В. , яким територіальні громади  домовились про реалізацію таких спільних проектів: «Створення комунальної системи забезпечення інфраструктури сільських територій на прикладі громад Северинівки та Чернятина», «Біоенергетична кооперація сільських громад», «Створення комунального кооперативного навчально-практичного дорадчого центру», «Створення туристичного шляху "Між Мурафою та Ровом"», «Відновлення роботи пожежної команди».

05.02.16

Подібна угода про співробітництво два роки назад була підписана між двома сильними громадами – Северинівською та Чернятинською, що дало змогу реалізуючи проект залучити державні кошти. Висловив надію, що і в цьому році реалізація умов Договору допоможе залучити кошти.

Також провів обговорення деяких положень Закону України « Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» в частині, що стосується переіменування вулиць.

 05.02.16

Виступив голова районної ради, депутат районної ради по Чернятинському виборчому округу Малярчук В.Г., якого вже друге скликання поспіль місцеві жителі обирають своїм представником в районі. Подякував усім за тісну співпрацю і розуміння. Поділився своїми планами на поточний рік, вислухав пропозиції селян. Також доступно пояснив суть об’єднання територіальних громад в рамках децентралізації, що цей процес веде більше до позитивних змін. Адже є можливість об’єднати зусилля декількох громад на вирішення їх спільних проблем.

 05.02.16