Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Збори в Чернятині

27 березня 2015 року відбулись загальні збори громадян за місцем проживання в селі Чернятині. У зборах приймали участь голова Жмеринської районної ради Анатолій Паламарчук, депутат обласної ради, начальник відділу освіти райдержадміністрації Інна Цимбал, виконавчий директор Подільської агенції регіонального розвитку Олег Левченко.

Розпочав збори голова сільської ради Мендельський Аркадій Болеславович, який надав інформацію про суспільно-політичну ситуацію в країні. Потім він виступив зі звітом про виконання своїх повноважень за звітний період.

Збори в Чернятині

З інформацією про виконання повноважень  виступила депутат обласної ради Цимбал Інна Володимирівна, окреслила проблеми сьогодення, детально зупинившись на ситуації в освітянській галузі.

Дільничний інспектор міліції Левченко Юрій Олександрович прозвітував  щодо дотримання правопорядку на території сільської ради.

Далі виступили  депутат обласної ради, начальник відділу освіти райдержадміністрації Інна Цимбал, депутати районної ради Стахмич Василь Михайлович,  Малюта Віталій Феодосійович,  які надали інформації про виконання своїх повноважень у 2014 році.

Окрім цих основних питань жваво обговорювалось питання налагодження співпраці  с сусідніми територіальними громадами в рамках моделювання процесу добровільного об’єднання територіальних громад. З цього приводу виступив виконавчий директор  громадської організації «Подільська агенція регіонального розвитку» Олег Левченко. Він окреслив основні переваги, які веде за собою об′єднання територіальних громад, на прикладі польського досвіду пояснював присутнім суть самого об′єднання, його доцільність, економічне обґрунтування, вигоди для населення. Першим кроком у цьому процесі повинна бути співпраця з іншими територіальними громадами, які територіально розташовані поряд. Жителі по різному сприйняли цю ініціативу, адже зібрались люди різних поколінь і світоглядів.

В обговоренні цього питання виступили Корчмарюк Ніна Семенівна – заступник сільського голови на громадських засадах, голова первинної ветеранської організації с. Чернятин, яка категорично виступила проти такого об’єднання.

Далі виступили депутат районної ради, місцевий підприємець і громадський активіст  Стахмич Василь Михайлович, який зазначив, що людям потрібно більш доступно пояснювати суть об’єднання і цей процес веде більше до позитивних змін. Адже є можливість об’єднати зусилля декількох громад на вирішення їх спільних проблем.

Також в обговоренні місцевих проблем виступив  активіст Кружилін Віталій Анатолійович.

Наприкінці зборів була сформована ініціативна група з вивчення  питання добровільного об’єднання громад, яка складалась з  місцевих активістів.

Збори в Чернятині

Першим кроком у роботі групи була поїздка 05.04.2015 р. до Севериніваської територіальної громади, де обговорювались робочі питання щодо визначення кола спільних проблем територіальних громад для подання грантових програм. 

Як повідомлялось раніше, Жмеринський район є підписантом меморандуму про співпрацю щодо реалізації польсько–українського проекту «Український шлях самоврядування».