Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Збори в Сербинівцях

Збори – сходи громадян в с.Сербинівці 

27 березня 2015 року відбулись збори громадян за місцем проживання в селі Сербинівці. У зборах в Сербинівцях приймав участь голова Жмеринської районної ради Анатолій Паламарчук та виконавчий директор Подільської агенції регіонального розвитку Олег Левченко. Вела збори секретар сільської ради Лариса Левченко.

Збори – сходи громадян в с.Сербинівці

З інформацією про роботу сільської ради за минулий рік виступила бухгалтер сільської ради Любов Грибок. Її виступ викликав  у громади бурне обговорення. Жителі Сербинівців звинувачували колишню владу села, депутатів сільської ради, один одного в бездіяльності. Потрібно було винайти шляхи виходу із ситуації, яка склалась.

Збори – сходи громадян в с.Сербинівці

Необхідно відмітити важливу роль виступу голови районної ради Паламарчука Анатолія Григоровича, який примирив учасників зборів та запропонував реальні кроки поступового виходу із цього стану. З цією метою була створена мобільна робоча група, в яку увійшло 9 активістів громади. Відрадно відмітити, що наступного після зборів дня небайдужі селяни провели благоустрій місцевого кладовища.

Також присутні одностайно переобрали на другий термін голову первинної ветеранської організації Богословцева Володимира Семеновича.

Збори – сходи громадян в с.Сербинівці

Окрім цих основних питань жваво обговорювалось питання налагодження співпраці  с сусідніми територіальними громадами в рамках моделювання процесу добровільного об’єднання територіальних громад. З цього приводу виступив виконавчий директор  громадської організації «Подільська агенція регіонального розвитку» Олег Левченко. Він окреслив основні переваги, які веде за собою об′єднання територіальних громад, на прикладі польського досвіду пояснював присутнім суть самого об′єднання, його доцільність, економічне обґрунтування, вигоди для населення. Першим кроком у цьому процесі повинна бути співпраця з іншими територіальними громадами, які територіально розташовані поряд. Це участь у спільних грантових проектах по розвитку суміжних територіальних громад, як то будівництво дороги між Северинівкою та Сербинівцями, створення спільного комунального підприємства, тощо.