Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


ЗВЕРНЕННЯ голів місцевих рад Вінницької області до світової громадськості та міжнародних організацій щодо звільнення Надії Савченко

11 березня 2016 року на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради учасниками засідання підтримано звернення до світової спільноти, міжнародних організацій з приводу сприяння у звільненні Надії Савченко. Озанйомлюємо з текстом звернення.
 
ЗВЕРНЕННЯ
голів місцевих рад  Вінницької області
до світової громадськості та міжнародних організацій
щодо звільнення Надії Савченко, яка незаконно утримується
у в’язниці на території  Російської Федерації

 
Вже понад 20 місяців незаконно утримується у в’язниці Російської Федерації громадянка України, український офіцер Надія Савченко,  яка захищаючи рідну землю, була насильно викрадена з території України на Донбасі.
 
26 жовтня 2014 року на позачергових виборах до Верховної Ради України Надію Савченко обрано народним депутатом України за списками політичної партії „Всеукраїнське об’єднання „Батьківщина”. 25 грудня 2014 року  згідно з  постановою Верховної Ради України №45-VIII народного депутата України Надію Савченко конституційною більшістю голосів обрано членом Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи. Проте, вперше за всю історію незалежної Української держави, обраний до Верховної Ради України народний депутат України,  не має можливості представляти народ України у сесійній залі українського парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, оскільки, утримується під вартою на території іншої держави за безпідставними обвинуваченнями.
 
Голови місцевих рад Вінницької області  наголошують, що незаконне ув’язнення у Російській Федерації Надії Савченко є порушенням статті 3 Європейської конвенції про захист прав і основоположних свобод людини і звертаються до світової громадськості та міжнародних організацій з приводу  її негайного звільнення.  
 
Ми звертаємося також до всіх колег - депутатів місцевих рад Вінницької області з пропозицією підтримати звернення до світової громадськості та міжнародних організацій щодо звільнення  Надії  Савченко, яка  незаконно утримується у в’язниці на території Російської Федерації.
 
Слава Україні!
    
 
КООРДИНАЦІЙНА РАДА
 
з питань місцевого самоврядування при голові Вінницької обласної Ради
 
 
РІШЕННЯ
 
 
11 березня  2016 року                                                                                           № 3
 
Про Звернення голів місцевих рад  Вінницької області
до світової громадськості та міжнародних організацій
щодо звільнення Надії Савченко, яка незаконно утримується
у в’язниці на території  Російської Федерації
 
 
Відповідно до Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”:
 
 
1. Схвалити Звернення голів місцевих рад Вінницької області до світової громадськості та міжнародних організацій щодо звільнення Надії Савченко, яка незаконно утримується у в’язниці  на території Російської Федерації (далі – Звернення), що додається.
 
2. Оприлюднити це Звернення в газеті обласної Ради „Вінниччина”.
 
 
 
 
Голова обласної Ради                                                                           А.ОЛІЙНИК