Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Звернення територіальних громад

Звернення територіальних громад Жмеринського району,
 сільських та селищного голів, працівників управлінь, відділів районної державної адміністрації та районної ради щодо суспільно – політичної ситуації в Україні
 
 
  Ще не змовкли дзвони скорботи за загиблими героями Майдану як над народом України нависла нова загроза. Рада Федерації Росії 1 березня 2014 року одноголосно надала згоду Президенту Росії Володимиру Путіну для введення військ на територію України. Насправді введення російських військ до Криму, всупереч міжнародному праву та угодам, розпочалось ще до цього рішення.
 
  У ці напружені години і дні нам, як ніколи, необхідно зберігати нашу єдність. Перед загрозою зовнішньої агресії неприпустимі розбрат і чвари. Наша головна зброя сьогодні – це збереження стабільності та спокою.
 
  Звертаємось:
 
 - До всіх жителів Жмеринського району, з проханням зберігати у цей надскладний час витримку та спокій. Закликаємо всіх утриматись від категоричних заяв та протиправних дій окремих осіб та груп, що призводять лише до дестабілізації ситуації. Ми засуджуємо випадки протиправних дій окремо налаштованих осіб. На Жмеринщині стабільна і контрольована ситуація. Органи державної влади і місцевого самоврядування, правоохоронні органи забезпечують збереження порядку та спокою на території району.
 
 - До Центральних органів влади – вжити вичерпних заходів по збереженню цілісності України у мирний спосіб. Ми визнаємо легітимність діючої влади та підтримуємо всі її ефективні кроки.
 
 - До жителів України на півдні та півночі, сході та заході – не дозволити зруйнувати незалежність та соборність, що століттями виборювали наші пращури.
 
 - До світової спільноти – засудити і припинити агресію проти України, посягання на її суверенітет та територіальну цілісність.
 
  Вважаємо, що тільки шляхом мирних переговорів, бажання і уміння почути один одного можливо досягти єдиної мети всього українського народу – жити в країні, де поважають права і свободи кожної людини, незалежно від її національності, політичних переконань, мови і віросповідання. Усі ми разом з вами неодноразово словами, діями, конкретними кроками стверджували свою любов до рідного краю, держави заради майбутнього України, щастя наших дітей та онуків. Століттями ми виборювали нашу незалежність і ніколи не віддамо її зараз. Український народ перемогти не можливо!
 
 Слава Україні!