Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Звернення

ЗВЕРНЕННЯ

до жителів Вінницької області

 

Звертаюся до вас як до однодумців, патріотів рідної Вінниччини об’єднуючої сили, генератора ідей та рушія прогресивних напрацювань, яким небайдужа майбутня доля нашої малої Батьківщини.

Вінниччина – воістину найкраще місце на землі, а вінничани – найщедріші, найпрацьовитіші і наймудріші люди! Вони активні, небайдужі, хочуть жити краще і тому шукають можливості поліпшення власного добробуту і розвитку своєї громади.

Але сучасні соціально-економічні реалії відкидають на задній план наші духовні надбання, патріотичні прагнення і людські стремління. Кожен розуміє, що нинішній стан справ не відповідає тому, що потрібно громаді, кожному мешканцю області. А це елементарні потреби, які роблять життя комфортним, які має цивілізований світ – зручні дороги і водопостачання, тепло й освітлення, послуги медицини і торгівлі, робота і її гідна оплата.

Сьогодні сподіватися на допомогу тільки самої держави не доводиться. У держави нема і ніколи не буде стільки грошей, щоб водночас вирішити існуючі нагальні питання всіх сільських, селищних, міських територіальних громад. Тому ми повинні самостійно, не чекаючи вказівок згори, вже сьогодні закладати фундамент свого майбутнього і майбутнього своїх дітей і онуків.

У зв’язку з цим обласна Рада та облдержадміністрація у 2011 році розпочала масштабну кампанію, направлену на планування розвитку територіальних громад області (в першу чергу, сільських) на період до 2020 року.

Вперше в історії до її розробки  долучились всі без винятку подоляни, яким небайдужа доля Вінниччини.

Ми вже здолали чи не найскладнішу частину шляху, набувши при цьому безцінного досвіду.

14 лютого 10 сесія обласної Ради прийняла  рішення „Про розроблення стратегій розвитку територіальних громад Вінницької області на період до 2020 року”, яке має стати «дорожньою картою» наших спільних дій.

Переконаний – кожен з вас може якісно й результативно долучитися до формування стратегії розвитку своєї територіальної громади!

Вірю, що нас справді згуртували спільні проблеми, спільне прагнення знайти шляхи їх розв’язання.

Пам’ятаймо, нам сотні років навіювали ідею, що всі дороги ведуть до Риму. І сотні років, стираючи українські черевики на римських дорогах, ми блукали чужими світами, аж доки кращий з нас не сказав нам: «В своїй хаті своя правда і сила, і воля».

Отже, маємо збудувати свій Дім, свою Державу. Тільки в ній зможемо почуватися щасливими та бути самими собою.

Я розраховую на вашу участь у стратегічному плануванні розвитку наших громад, де найвищим ціннісним орієнтиром є Людина!

 Давайте разом будувати майбутнє нашої Вінниччини і кожної громади зокрема!

 

З повагою голова обласної Ради  Сергій ТАТУСЯК