Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Звіт голови райради

Шановні депутати, запрошені!

Дозвольте проінформувати про роботу районної ради в міжсесійний період. Районна рада, її виконавчий апарат у відповідності до вимог Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", рішень сесій обласної та районної рад, інших законодавчих актів спрямовували діяльність, направлену на взаємодію з представницькими органами та їх посадовими особами щодо реалізації повноважень самоврядності та питань соціального спрямування.

30 сесія районної ради

На сьогодні найактуальнішим питанням, нажаль,  залишається складна ситуація на сході країни, де, незважаючи на перемир’я, фіксуються випадки ведення бойових дій і продовжують нести службу наші співвітчизники.

Хочу подякувати усім сільським головам, жителям територіальних громад району, депутатам усіх рівнів за їхню небайдужість та активну громадську позицію.

Станом  на 01.09.2014 року була надана  9 батальйону, в якому виконують військовий обов’язок мешканці Жмеринського району, мешканцям Слов’янську, Військово-Повітряним силам України наступна допомога:

–        на благодійній основі із залученням підприємств, підприємців та мешканців Жмеринського  району, працівників бюджетних установ та організацій було придбано 24 бронежилети та 45 спальних мішків,

–       надіслано 3,5 тонни продуктів харчування, 300 кг засобів індивідуальної гігієни та медикаментів.

–       Також районна рада приймала дольову участь із міською радою у ремонті БРДМ.

Жмеринчани відремонтували військову бронерозвідувальнодозорну машину

Допомога для військових

Допомога для жителів Слов’янська

В цілому вартість усієї фінансової та гуманітарної допомоги для військовослужбовців та мешканців територій, що знаходяться в зоні проведення антитерористичної операції  у грошовому вимірі становить 203 тис. грн.

Депутатами Жмеринської районної ради була надана матеріальна допомога родичам військовослужбовців 9 територіального батальйону в сумі     28 тис. грн.

Окремі сільські територіальні громади продовжують  збір коштів, які використовуватимуться на придбання індивідуальних засобів захисту військових, здійснення лікування у військових госпіталях, надання допомоги родичам, тощо.

На сьогоднішній день в районі діє акція “Протягни руку допомоги!”, оголошена громадською радою при Жмеринській райдержадміністрації спільно з міськрайонною організацією товариства Червоного Хреста України, мета якої є збір речей першої необхідності, матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції та людям, які у зв’язку із непростою ситуацією, що склалася на Сході України, вимушені були покинути власні домівки і шукати притулку у Жмеринському районі. Акція буде тривати до 1 жовтня.

Благодійна акція «Протягни руку допомоги!»

Також на обласному рівні з 16 вересня по 6 жовтня проходить обласний благодійний марафон “Врятймо кожного бійця – захисника України!”, зібрані кошти будуть направлені на порятунок життя поранених та постраждалих учасників антитерористичної операції, зокрема тих, які лікуються у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону м. Вінниці.

Благодійна акція «Протягни руку допомоги!»

Тричі мною особисто, як головою районної ради проводились  групові та індивідуальні співбесіди із військовослужбовцями, які приймали участь у бойових діях на сході.

На жаль проведення АТО не обійшлося без сумних втрат наших земляків.

14 червня в Маріуполі в районі заводу "Азовсталь" бойовики із зáсідки обстріляли колону автомобілів Державної прикордонної служби, в якій був майор, Віталій Вінніченко. Похований у селі Носківці Жмеринського району, поруч з могилою батька, який родом з цього села.

4 серпня помер на лікарняному ліжку у Києві від отриманих важких поранень у бою під Торезом уродженець Чернятина Тарас Шпіганевич, який  проходив службу у складі 95-ї бригади житомирської аеромобільної бригади Сухопутних військ Збройних сил України.

Тарас Шпіганєвич

Прошу вшанувати пам’ять жмеринчан, які загинули в зоні проведення АТО  хвилиною мовчання..

 

Керівництво району тримає на постійному контролі питання забезпечення належних умов проживання кримської родини Смуригіних, яку прихистила Жмеринщина. Багатодітній родині виділено приміщення під тимчасове житло з присадибною ділянкою в с.Біликівці та проведена безоплатна його електрифікація. Сім’я отримала посвідчення багатодітної родини, її поставлено на облік в еміграційній службі, проведено медичний огляд членів родини, постійно надається допомога одягом та продуктами харчування, товарами першого вжитку. Особлива подяка першому заступнику голови райдержадміністрації, депутату районної ради Монастирському Олександру Івановичу, начальнику управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Василик Надії Володимирівні, директору ДП Жмеринка „Райагроліс” Скворцову Олександру  Івановичу.

 Турбота про переселенців

З фонду голови районної рад сім’ї надана грошова допомога.

В міжсесійний період виконавчий апарат районної ради забезпечував виконання програми навчання і підвищення кваліфікації посадових осіб представницьких органів. З врахуванням завдань, що стояли в поточній роботі перед органами місцевого самоврядування підготовлено і проведено 4 наради з сільськими та селищним головами та 1 з секретарями сільських рад, на яких розглядались актуальні питання щодо суспільно-політичної ситуації в державі, використання та охорони лісозахисних смуг району, заготівлі картоплі в приватному секторі на потреби закладів охорони здоров’я району та для жителів східних областей України, інші злободенні питання.

Переджнивна виїзна нарада

Також я особисто та працівники виконавчого апарату районної ради приймали участь у переджнивній виїзній нараді; нараді з питань співпраці між сільськогосподарськими виробниками, очільниками територіальних громад в контексті соціальних угод; про визначення місця для сортування та пресування сміття на території Браїлівської селищної ради; звітно-виборній конференції Жмеринського районного фізкультурно-спортивного товариства «Колос» та колегії відділу у справах молоді та спорту районної державної адміністрації , які були приурочені до Дня фізичної культури та спорту; серпневій конференції освітян району

Хода Єдності та Миру!

Хода Єдності та Миру!

Відбулася серпнева конференція освітян Жмеринщини

Нарада із сільськими, селищним головами

Відбувся об′їзд загальноосвітніх навчальних закладів району!

Виконавчим апаратом районної ради були проведені виїзні наради у 9 сільських територіальних громадах з питань їх соціально-економічного розвитку (робота водогонів, стан доріг, робота дитячих садочків, підготовка закладів соціальної сфери села до роботи в осінньо-зимовий період, розгляд скарг, надання юридичної допомоги жителям громад та  інші).

За сприяння районної ради, у тісній спрівпраці з управлінням економічного розвитку торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації були проведені:

–       круглий стіл «Реформа місцевого самоврядування майбутнє демократичної України», організатором якого виступила Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування спільно з Вінницьким регіональним відділенням Асоціації міст України, а учасниками були селищний і сільські голови, працівники структурних підрозділів районної ради та райдержадміністрації, представники громадських організацій. Основне питання, яке розглядалось «Самодостатня сільська територіальна громада – основа міцного самоврядування».

Процес децентралізації органів державної влади продиктований часом

–       семінар – навчання з грантової діяльності за участю фахівців Вінницького регіонального ресурсно – інформаційного центру розвитку громад „Громади Вінниччини”.
  Учасниками семінару були селищний і сільські голови та представники районної робочої групи з грантової діяльності в кількості більше 50 чоловік. В рамках заходу було розглянуто моніторинг грантових програм та проектів, які доступні для органів місцевого самоврядування та громадських організацій.  Та найкориснішою була практична частина семінару, де обговорено основні кроки по підготовці якісної концептуальної ноти та розглянуто практичний досвід написання грантової заявки. До речі, з актуальним моніторингом грантових програм ви можете ознайомлюватись на сайті районної ради у розділі «Конкурси».

 Поступ в грантовій діяльності

Поступ в грантовій діяльності

Двоє сільських голів прийняли участь у семінарах з питань стратегічного планування розвитку громади для сільських, селищних голів, які проводились Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області.

 

Виконавчим апаратом районної ради готується  засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради з розглядом питань “Про впровадження енергозберігаючих технологій  в закладах соціальної сфери району”.

Органи місцевого самоврядування взяли активну участь в плануванні та проведенні заходів по  урочистому відзначенню державних свят -- Дня Конституції України, незалежності України, скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, свята Першого дзвоника.

Заслужено хочу сьогодні подякувати сільським головам, їх виконкомам, колективам художньої самодіяльності, які прийняли безпосередню участь у відзначенні цих великих свят.

Браїлівський професійний ліцей відсвяткував День знань

Також гідно були проведені відзначення професійних свят, інших знаменних дат життя району.

День незалежності України

Також мною 24 липня була проведена семінар-нарада із головами первинних ветеранських організацій та ветеранським активом району, яка була присвячена повсякденним клопотам найбільшої громадської організації району в контексті підготовки до відзначення 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. Були визначені конкретні завдання ветеранських організацій з цього приводу, такі як впорядкувати могили воїнів Великої Вітчизняної війни, привести в порядок музеї й кімнати бойової слави, пам’ятники й обеліски, відвідати родини померлих і загиблих ветеранів, взяти участь в проведенні уроків мужності в місцевих школах, дописувати в міжрайонну газету про людські долі.

Кожен повинен працювати на своєму місці задля своєї держави

Кожен повинен працювати на своєму місці задля своєї держави

Столітній ювілей Федори Дякової

12 вересня  в с.Токарівка Жмеринського району відзначала свій столітній ювілей Федора Андріївна Дякова. Це стало святом для усієї її численної родини та громади села. Серед гостей були Чернятинський сільський голова Аркадій Болеславович Мендельський, голова Чернятинської первинної організації ветеранів Ніна Семенівна Корчмарюк.

Столітній ювілей Федори Дякової


Одним із завдань в роботі є ї залишається реалізація заходів щодо наповнення бюджету, адже це основа вирішення соціально–економічних проблем району.

На сьогоднішній сесії ми плануємо розгляд питань про роботу податкової інспекції по виконанню дохідної частини  районного, селищного, сільських бюджетів та про затвердження квартального звіту про виконання  районного бюджету за І півріччя 2014 року. Перший заступник начальника Жмеринської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Павельчук Олена Анатоліївна та начальник фінансового управління райдержадміністрації Гамарник Володимир Анатолійович  детально зупиняться на висвітленні зазначених питань.

Хочу повідомити вас, що у міжсесійний період депутат районної ради 6 скликання Володимир Свинарчук удостоєний високої нагороди - ордена Української Православної Церкви «Хрещення Київської Русі» за сприяння духовному розвитку жителів нашого краю та особливі заслуги перед Українською Православною Церквою.

Угода про асоціацію – де-факто програма реформ в Україні

Також хочу привітати  з історичним днем для нас, нашої спільноти, всієї України і Європи. 16 вересня ратифіковано, причому одностайно і урочисто Угоду про асоціацію Україні- ЄС.

4 вересня в сесійній залі Жмеринської районної ради відбулося спільне засідання постійних депутатських комісій, на якому розглядались питання, винесені на порядок денний сьогоднішньої сесії.

 

Дякую за увагу!