Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Історії залізниці присвячується...

Наше місто починається з вокзалу,

Із часів старої давнини.

Коли зодчі шлях тут збудували

І Журавського увічнили труди.

                                     В. Твердохліб

 

         Наше місто і залізниця – єдине ціле. Більшість половини працюючих жмеринчан зайняті на залізничному транспорті. А це означає, що доля багатьох родин переплелась  з історією залізниці. Саме цій темі присвятив свою творчість почесний залізничник України, житель нашого міста Володимир Григорович Мазур.

12/07/2016

         На презентацію творчого доробку одного з начальників залізничного вокзалу станції Жмеринка – архітектурної перлини Поділля, яка відбулася за участю працівників КЗ "Жмеринська центральна районна бібліотека" та членів міськрайонного літературного об'єднання "Калинове гроно" під керівництвом Володимира Горлея в приміщенні районного Будинку культури, завітали жителі міста, творча інтелігенція та представники  місцевих ЗМІ. Доповненням до неї став перегляд книг та світлин Володимира Мазура.

12/07/2016

         Ведучі заходу ознайомили присутніх з біографією автора та розповіли про презентуємі видання, а саме – "Спочатку була залізниця..." та "На дальній станції зійду...".

12/07/2016

         Володимир Мазур доповнив їх виступ розповіддю про історію виникнення залізниці на українських землях і детальніше зупинився на створенні залізниці в Подільському краї, на значній частині якого розміщується Жмеринська дирекція залізничних перевезень. Багато хвилюючих слів було сказано про долю архітектурної перлини Поділля – залізничного вокзалу станції Жмеринка.

12/07/2016

         Гарними словами привітали автора його давні друзі, побратими по перу Олександр Яремчук, Сергій Петрук, упорядник його видань Володимир Горлей, Олексій Гамарник. За плідну творчу діяльність Володимира Мазура було нагороджено грамотами від обласної спілки журналістів.

         Музичні вітання автору та всім присутнім дарував самодіяльний композитор та поет з Браїлова Леонід Тодосюк.

12/07/2016

         В знак подяки Володимир Григорович подарував усім учасникам презентації власне довідкове видання "Якщо пасажир... Пасажир, залізниця, право", яке  нещодавно побачило світ.      

 

                    Валентина Підлісна, Лариса Тупчій – працівники КЗ "Жмеринська ЦРБ"